MEDIA * KRITIEK

De Telegraaf roept heldenverering Tanja Nijmeijer een halt toe

Door Edi Terlaak

De eenzame strijd van De Telegraaf tegen de vermeende romantisering van Tanja Nijmeijer is 25 oktober voortgezet in het stuk ‘Maak geen heldin van Tanja’ (T5). Hoewel het is afgedrukt op de nieuwspagina bestaat het uit één lange tirade tegen de FARC die is opgetekend uit de mond van de dochter van een ontvoerde Nederlander. De enige onderbreking van het citaat bestaat uit een verhelderend zinnetje.

Het is niet ongebruikelijk om quotes, of zelfs een interview weer te geven op een nieuwspagina. Maar het integraal afdrukken van een ongezouten mening is dat wel. Blijkbaar was volgens de Telegraafredactie het gevaar van de romantisering van Tanja Nijmeijer zo urgent dat de scheiding tussen opinie en nieuws voor even moest worden opgeschort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *