MEDIA * KRITIEK

Executie door mortiergranaat

Door Edi Terlaak

Op 26 oktober meldt De Telegraaf dat de Noord-Koreaanse vice-minister van Defensie, Kim Chol, zou zijn geëxecuteerd met een mortiergranaat. De reden voor de executie zou zijn geweest dat hij alcohol had gedronken tijdens de officiële rouwperiode voor de overleden leider Kim Jong-il.

Dat is een buitengewoon bericht, dat op zijn minst om een degelijke bron vraagt. Maar hoewel het verhaal over mortieren in verschillende Engelse tabloids terug te vinden is, zoals hier en hier, reppen (engelstalige) Zuid-Koreaanse media met geen woord over mortieren in hun berichtgeving over de executies. Zie de berichten in de Korea Herald, de Chosun Ilbo en de Korea Times. Het lijkt er dus op dat – alsof het om een slechte Hollywoodfilm gaat – aan het toch al sappige verhaal over een executie vanwege drankgebruik een spectaculaire explosie is toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *