MEDIA * KRITIEK

JSF ook in de Telegraaf overal inzetbaar

Door Maarten Plutschouw

In de Telegraaf van 5 september geeft Generaal buiten dienst Dick Berlijn zijn visie op de crisis in SyriĆ«, onder de kop ‘Amerikanen moeten open kaart spelen. Berlijn schetst hierin het politieke landschap. Vervolgens beschrijft hij de militaire capaciteit van het Syrische leger.

‘SyriĆ« beschikt over moderne luchtafweersystemen die de huidige generatie westerse jets (F-18′s en Rafales) kwetsbaar maken. Net als overigens onze eigen F-16′s. De F-35 lightning II of Joint Strike Fighter (JSF) kan deze SAM’s waarnemen, maar die nieuwe generatie jager is nog niet operationeel.’

Zo ziet Dick Berlijn zelfs in de Syrische crisis een gelegenheid de F-16 af te schrijven en de Joint Strike Fighter te ‘pitchen’. Zoals bij voorgaande optredens van Dick Berlijn in de Telegraaf worden ook ditmaal niet zijn huidige functies genoemd bij Thales en Royal Ten Cate. Beide toeleveringsbedrijven in geval van een Nederlandse order van Joint Strike Fighters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *