MEDIA * KRITIEK

Eens een dief …

Door Edi Terlaak

De Telegraaf is een krant die  niet al te veel aan zelfreflectie doet, maar na een miskleun van formaat stak ze op 6 april dan schijnbaar toch de hand in eigen boezem. De redactie gaf toe dat “ten onrechte” de “suggestie [was] gewekt dat [de actrice Esther Roord] spullen zou hebben gestolen uit een supermarkt”.

Voor het wekken van een “suggestie” waren de bewuste beweringen die 5 April op de voorpagina prijkten echter opvallend concreet. Zo stond in het artikel met de kop “Actrice betrapt in supermarkt’ op ondubbelzinnige wijze te lezen dat “de diefstal [plaats]vond in supermarkt Boni”.

1 comment for “Eens een dief …

  1. Han Versteeg
    mei 19, 2013 at 5:36 pm

    Een misselijkmakende rotkrant die het leed wat iemand wordt aangedaan op de koop toeneemt. Wat een vreselijke tijd moet die vrouw hebben gehad. Alle reden om de desbetreffende journalist eens op dezelfde manier aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *