MEDIA * KRITIEK

De Moslims hebben het gedaan, ook in Afrika

Door Maarten Plutschouw

Op pagina 11 van de Telegraaf van vrijdag 29 december, prijkte de kop ‘Moslimkust maakt Kenia kruitvat’. De conclusie van het artikel daaronder is echter dat het Keniaanse regeringsbeleid tot spanningen leidt, en niet het gedrag van moslims.

In het artikel wordt helder uiteen gezet dat er spanningen heersen tussen de regering in Nairobi en verschillende stammen in het oosten van het land, waar de meeste moslims wonen. De regering is in grote delen van het land impopulair, terwijl ook de invasie van Somalië tot onrust leidt, vooral bij de Keniaanse moslims. Het is daarom onduidelijk waarom de koppenmakers de moslims als de bron van onrust zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *